Ahola

Tuusulanjärven taiteilijayhteisö sai alkunsa, kun kirjailija Juhani Aho ja taidemaalari Venny Soldan-Brofeldt muuttivat Aholaksi nimeämäänsä huvilaan vuonna 1897. Pariskunnan pitkäaikaisimmassa kodissa esitellään näiden kahden taiteilijan elämäntyötä.
 
Kansalliskirjailija Aho paljastuu reippaaksi ulkoilmaihmiseksi, jonka jäljiltä museossa on kalastusvälineitä, retkillä selässä roikkunut tuohikontti sekä sukset. Kansankuvaajan ja yhteiskunnallisen ajattelijan kirjoja on esillä monipuolisesti, mukana myös aikanaan kiellettyjä tai salanimellä ilmestyneitä julkaisuja.
 
Venny Soldan-Brofeldt oli kuvataiteilija, joka vaikutti myös taidekasvatuksen sekä naisasialiikkeen parissa. Taitava piirtäjä pystyi hetkessä vangitsemaan paperille oivaltavia tuokiokuvia, kuten luonnoskirjoista käy ilmi. Esillä on myös kirjankuvituksia, pienoisveistoksia sekä koruja.
 
Lipunmyynnin yhteydessä on museokauppa ja kahvipiste. 


Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Sibeliuksenväylä 57, 04400 Järvenpää
Sähköposti
Puhelin
040 315 2213, 040 315 3881 (aukioloaikojen ulkopuolella / Järvenpään taidemuseo)
Aukioloajat
touko–syyskuu ti–su klo 11–18 Talvikaudella kohde on avoinna lisämaksusta sopimuksen mukaan.
Pääsymaksu
Aikuiset 7 € Eläkeläiset 6 € Opiskelijat, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet 4 € Lapset (alle 16 v.) 0 € Yhteislippu Järvenpään taidemuseoon 9/7/5 €
Opastukset
Yleisöopastukset la klo 11 Tilattu opastus 40 € Yli 25 hengen ryhmiltä 80 €
Palvelukielet
Palvelukielet varauksesta