Askolan kotiseutumuseo

Askola on yksi maamme vanhimmista asuinpaikoista. Monipuolisesta arkeologisesta kokoelmasta on tehty näyttävä esihistoriallinen osasto. Museolla voit tutustua myös Askola 10 000 vuotta sitten -karttaan, jossa esitellään ensimmäisten ihmisten saapumista Askolaan.
 
Askola on ollut tärkeä leipäpitäjä: 1800-luvun loppupuolella ruisleipä oli pitäjän tärkein myyntituote. Näyttelyssä esitellään leivän tie kuvin ja esinein viljan kylvöstä leivän torimyyntiin. Maatalousesineistön lisäksi näytteillä on myös rakentamiseen, metsästämiseen ja tukinuittoon liittyviä esineitä.
 
Museosta löytyy katseltavaa kaikille. Voit tutustua vanhoihin kulkuvälineisiin, kuten hevosrattaisiin ja rekiin. Askolalainen pitopöytä on kävijöiden suosikki. Yksi mielenkiintoisimmista näyttelyn esineistä on puinen polkupyörä 1900-luvun alusta. Kuvasuurennoksessa on tekijä pyöränsä kera kotinsa edustalla.
 
Museo avattiin viljamakasiiniin vuonna 1972. Askola-seura ry:n ylläpitämän museon perusnäyttely on täysin uudistettu vuosituhannen vaihteessa.


Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

WWW-osoite
Osoite
Nalkkilantie 4, 07500 Askola (kirkonkylässä, kirkon vieressä)
Puhelin
040 5116 191, 019 529 100 (Askolan kunta)
Aukioloajat
kesäkuu–elokuu su klo 11–14
Pääsymaksu
Vapaa pääsy
Opastukset
Opastus tilauksesta
Palvelukielet
Palvelukielet varauksesta