Halosenniemi

Linnamaisen hirsirakennuksen ikkunoista näkyy jylhän kallioinen rinne ja lainehtiva järven selkä. Taidemaalari Pekka Halonen ihastui Tuusulan Rantatien ympäristöön, joten hän rakensi sinne myös vuonna 1902 valmistuneen ateljeekotinsa.
 
Pekka Halonen tunnetaan suomalaisen maiseman sekä kansanelämän kuvauksista. Halosenniemi toimii teoksia esittelevänä taidemuseona, jonka erityisnäyttelyissä Halosen taide peilautuu aikalaistaiteeseen tai myöhempien taiteilijoiden teoksiin.
 
Halosenniemi on yksi Tuusulanjärven ympäristössä sijaitsevista tunnetuista taiteilijakodeista. Alkuperäisasuun entisöity talo kertoo Pekka ja Maija Halosen perheestä sekä ateljeeta olohuoneenaan käyttäneestä kuuluisasta Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisöstä.
 
Ateljeekoti on kokonaistaideteos, jonka sisustuksessa Pekka Halosella oli sanansa sanottavana jopa uuninluukkujen kaltaisissa pienissä yksityiskohdissa. Upea luonto näkyy myös puutarhassa, joka on palautettu Pekka ja Maija Halosen aikaiseen asuun.Halosenniemi on taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen, ateljeekoti Tuusulanjärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat kuuluisan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyissä esitellään Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaisten ja myöhempien aikakausien tuotantoon.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti


WWW-osoite
Osoite
Halosenniementie 4–6, 04310 Tuusula
Puhelin
09 8718 3466 040 314 3469
Aukioloajat
1.1.–30.4. ti–su klo 12–17 2.5.–3.9. ti–su klo 11–18 8.9.–10.12. ti–su klo 12–17
Pääsymaksu
Aikuiset 8 € Eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet 6 € Lapset 12–18 v., työttömät 2 € Lapset 0–11 v., sotaveteraanit ilmaiseksi Museokortti
Opastukset
Opastukset ennakkotilauksesta. Opastusmaksu 30 €. Koululaisryhmät ilmaiseksi.
Palvelukielet
Palvelukielet varauksesta