Helsingin kaupunginmuseo

Uusi Helsingin kaupunginmuseo avautui Senaatintorille toukokuussa 2016. Museo on kokonaiselämys, jossa niin miljöö, näyttelyt kuin sisustuskin kertovat menneisyyden helsinkiläisestä arjesta.
 
Viidestä vanhasta rakennuksesta ja niiden keskelle rakennetusta modernista uudisosasta on perusteellisen remontin myötä syntynyt omaleimainen museokokonaisuus. Vapaan pääsyn ehdoilla suunniteltu museo avaa kaupunkilaisten käyttöön historiallisen miljöön, jota harva on aiemmin nähnyt.
 
Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Menneisyyden kaupunkilaisarki näkyy niin näyttelyissä kuin sisustuksessakin. Museon aulassa aikatasot kerrostuvat iloisesti, kun eri vuosikymmenten tyyleistä inspiraationsa saanut sohvaryhmä etenee jugendista ysäriin ja taiteilija Jasmin Anoschkinin cityeläimet hengailevat tammenterholamppujen alla. Vanhat etiketit ja karkkipaperit koristavat sohvapöytiä, ja nurkassa pilkistää Ruutuysi-ohjelmasta tuttu lokerikko.
 
Tunteet, kaupunkilainen arki ja omakohtaiset kokemukset korostuvat uuden museon avajaisnäyttelyissä. Museossa on esille maailmaa kiertänyt Museum of Broken Relationships 11.9. saakka ja pysyvämpinä näyttelyinä Helsingin valitut palat, uudistettu Lasten kaupunki ja Aikakone.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla