Suomen kansallismuseo

Lähde aikamatkalle Suomen historiaan! Kansallisromanttisessa, sisätiloiltaan jugendpiirteitä sisältävässä rakennuksessa on nähtävillä ainutlaatuisia esineitä, jotka kertovat suomalaisten vaiheista aina esihistoriasta nykypäivään saakka.
 
Arkeologiset löydöt, korvalusikka ja käärmesolki, Venäjän keisarien kullatusta puusta valmistettu valtaistuin sekä monet muut aarteet tulevat tutuiksi matkalla menneiden aikojen Suomeen. Eri aikakausien tyylipiirteet, kansanuskomukset sekä historian suuret linjat on esitelty kiinnostavalla tavalla näyttelyssä, jossa voi myös kurkistaa aitoon savupirttiin tai istahtaa vuoden 1966 kuplavolkkariin.
 
Kolmannesta kerroksesta löytyy Vintti, jonka lapsille suunnatuissa toiminnallisissa pisteissä voi tutustua entisajan elämään käsiä ja päätä apuna käyttäen. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Kansallismuseossa on viihtyisä kahvila sekä museokauppa.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti


Osoite
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
Puhelin
0295 33 6901 (Lippukassa)
Aukioloajat
ti–su klo 11–18 ma suljettu
Pääsymaksu
Aikuiset 10 € S-etukortilla 9 € Opiskelijat, yli 65-vuotiaat, varusmiehet ja yli 10 henkilön ryhmät 7 € Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Maksuton sisäänpääsy perjantaisin klo 16–18.
Opastukset
Opasvaraukset ti–pe klo 9–12 puh. 0295 33 6902 skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi
Palvelukielet