Lottamuseo

Tuusulan Rantatien viehättävässä huvilassa voi tutustua Lotta Svärd -järjestön historiaan.

Lottamuseo kertoo vaikeista sotavuosista, jolloin naisten vapaaehtoistyö lääkinnän, muonituksen, varushuollon, viestinnän ja varainkeruun parissa auttoi selviämään. Lotat toimivat sodan ja rauhan aikana, ja museossa on nähtävillä kokoelma esineistöä aina sodanaikaisesta puhelinkeskuksesta jalokivin koristettuun morsiuskruunuun.

Kenttälotan arki soppatykkeineen selviää kenttänäyttelyssä. Upean puutarhan suihkulähde ja hämähäkki-portti kertovat Syvärannan aiemmasta loisteliaasta historiasta.

Museon nykyaikainen näyttely käsittää useita multimediaesityksiä sekä erilaisia draama- ja tarinaopastuksia. Lottamuseon kanttiinissa voi nauttia kupin kahvia aidoista lottakupeista ja käsintehtyjä leivonnaisia.


Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti


WWW-osoite
Osoite
Rantatie 39, 04310 Tuusula
Sähköposti
Puhelin
09 274 1077
Aukioloajat
Lokakuu - huhtikuu ti-su 10-17 Toukokuu - syyskuu ti-su 9-18
Pääsymaksu
Aikuiset 6 € Opiskelijat ja eläkeläiset 5 € Varusmiehet, siviilipalvelusmiehet 1 € Lapset (7–18 v.) 1 € Museokortti Vapaa pääsy lotille, pikkulotille, sotilaspojille ja sotaveteraaneille.
Opastukset
3.6.-26.8. yleisöopastukset la klo 15. Museo-opastus 30 € (suomi, ruotsi, englanti, venäjä) + museon pääsymaksu Draamaopastukset 48 € (suomeksi) + museon pääsymaksu Tiedustelut ja ryhmävaraukset puhelimitse: 09 274 1077 sähköpostitse: info@lottamuseo.fi faksilla: 09 274 1024
Palvelukielet
Palvelukielet varauksesta