Uudenmaan laajalle alueen lähes kahdestasadasta museosta useimmat sijaitsevat kaupunkien ja kylien keskustassa tai julkisten kulkuvälineiden reittien varrella. Kirjavaan joukkoon mahtuu kuitenkin myös parhaiten autolla saavutettavia tunnelmallisia paikallismuseoita.

Museo-oppaan autoretkistä löydät ideoita sekä yhden päivän ajelua että pidempää lomareissua varten. Kuninkaantie- ja Museohiirten aikamatka -kokonaisuudet kattavat kymmeniä museoita, joiden kohteista voit valita mieleisesi. Muiden retkien museot on sen sijaan mahdollista katsastaa samankin päivän aikana.

Retket on suunniteltu erilaisten teemojen ympärille ja muun muassa saunafanit, tekniikasta ja tieteestä kiinnostuneet sekä entisaikojen maalaiselämän pariin kaipaavat löytävät retkien joukosta omansa!

Museoiden väliset matkat taittuvat esimerkiksi idyllisiä pikkuteitä pitkin: nostalgiseen tunnelmaan pääsee muun muassa vanhaa postitietä mukailevalla Kuninkaantie-reitillä ja Länsi-Uudenmaan ruukit -retken ympäristössä. Valtateitä ja muita suurempia ajoväyliä noudattamalla voi puolestaan suunnistaa museokohteisiin nopeammassa aikataulussa.