Taiteilijakotipari
Kuva: Gallen-Kallelan Museo / Saana Kytömäki

Kyläile sadan vuoden takaisissa taiteilijakodeissa ja ihastu niiden jykeviin kivitorneihin ja sisustusten koristeellisuuteen!
 
Näissä asukkaidensa itse suunnittelemissa ateljeekodeissa pääset tutustumaan sekä kansallistaiteilijamme että kenties kuuluisimpien arkkitehtiemme työhön ja arkielämään. Vuonna 1903 valmistunut Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen Hvitträsk ja Akseli Gallen-Kallelan Tarvaspää vuodelta 1913 ovat oivallisia esimerkkejä 1900-luvun alkupuolen taiteilijoiden kaipuusta muuttaa maalle asumaan ja työskentelemään.
 
Hvitträsk esittelee arkkitehtitoimisto Gesellius-Lindgren-Saarisen toimintaa ja suunnittelijoiden asumisinteriöörejä, Tarvaspään näyttelyt puolestaan keskittyvät Gallen-Kallelan laajaan tuotantoon sekä hänen elämänpiirinsä esittelyyn.
 
Vietä päivä kansallisromanttisissa tunnelmissa Laajalahden ja Vitträskin rantamaisemissa, virkistäydy vehreillä puistomaisilla pihoilla ja nauti välipalaa viihtyisissä museokahviloissa.Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Gallen-Kallelan Museo
Akseli Gallen-Kallelan näyttävästi sisustetussa ateljeekodissa esillä taiteilijan monipuolista tuotantoa sekä tähän liittyviä monentyylisiä vaihtuvia näyttelyitä.

Hvitträsk
Gesellius–Lindgren–Saarisen suunnittelema, kauniissa luonnonympäristössä sijaitseva kansallisromanttinen rakennus, joka toimi paitsi suunnittelijoidensa arkkitehtitoimistona myös heidän perheidensä kotina.