Veneilyä ja merenkulkua
Kuva: Sakari Kiuru

Tällä retkellä veneilijät pääsevät tutustumaan tarkemmin kulkuvälineensä historiaan. Siinä missä Rönnäsin Saaristomuseo ja Kråkön veneenrakentajainmuseo esittelevät kävijöille veneenrakennustekniikoita ja niissä käytettyjä työvälineitä, perehdyttää Loviisan merenkulkumuseo paikkakunnalla 1700- ja 1800-luvuilla sijainneiden veistämöiden toimintaan sekä höyrylaivoihin. Suuri määrä perämoottoreita on näytillä sekä erityisesti niille omistetussa Outboard Museumissa että Saaristomuseon perämoottorinäyttelyssä.
 
Laajemmasta veneilytoiminnasta kuten laivanvarustamoista sekä purjehdusmerenkulusta saa hyvä käsityksen Loviisan merenkulkumuseossa. Saaristolaiskulttuuri ja saariston elinkeinot on puolestaan esitelty kattavasti Saaristomuseon näyttelyissä.
 
Meriaiheisten museovierailujen välissä vanhemmasta historiasta kiinnostuneet voivat poiketa 1700-luvun puolivälissä rakennetussa Svartholman merilinnoituksessa, joka on kesäisin erityisen suosittu retkikohde veneilijöiden keskuudessa.Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Saaristomuseo
Saaristolaiskulttuuria, saariston monenlaisia elinkeinoja sekä veneisiin ja veneenveistoon liittyvää tietoutta saariston elämää kattavasti käsittelevän erikoismuseon näyttelyissä.

Loviisan Merenkulkumuseo
Rantakaupunki Loviisan ja sen lähialueen jännittävää merenkulun, puualusten veistämisen sekä laivanvarustustoiminnan historiaa 1700-luvun puolivälin tienoilta lähtien.

Outboard museum
Sarjavalmisteisen perämoottorin historiaa, moottoreihin liittyviä työkaluja ja kirjallisuutta sekä yli viisikymmentä perämoottoria vuosien varrelta kalastusosuuskunnan rantavajassa Porvoon Tirmossa.

Svartholman merilinnoitus