Maaseudun elinkeinoja ja arkea -pari
Porvoon museo

Häkilöiden, renkkujen, lihtojen ja monen muun mielenkiintoisen esineen käyttötarkoitus selviää, kun vierailet tämän museoparin kohteissa!

Viirilän ja Jokelan kotiseutumuseoiden värikkäät kokoelmat kertovat tarinoita paitsi entisaikojen elinkeinoista ja käsityöperinteestä, myös erilaisista arjen ja vapaa-ajan askareista. Visiitillä selviää, mitkä esineet olivat tarpeen muun muassa ruuanlaitossa, musisoinnissa, pyykkäämisessä, metsästyksessä, pellavan käsittelyssä ja savusaunassa peseytymisessä.

Viirilän kokoelmat painottuvat perinteisiin maataloustyövälineisiin, mutta Jokelassa voit nähdä risukarhien ja muiden vanhojen työkalujen ohella myös koneellistumisen myötä yleistyneitä traktoreita, joista vanhin on peräisin vuodelta 1929. Viirilässä 20-luvun esineistöä edustaa puolestaan varsin erikoinen ja lapsiakin kiinnostava härveli – nimittäin kauppias S. W. Barkaksen limonadikone.

Перейти в Google maps
Направления

Viirilän kotiseutumuseo
Крестьянская и ремесленная культуры Руотсинпюхтя, Ловииса и сельскохозяйственные традиции деревни Виириля в естественно красивой обстановке хозяйства Гряггас.

Jokelan kotiseutumuseo
Разнообразные выставки представляют инструменты для работы с лошадьми, старинную фермерскую и лесохозяйственную технику, тракторы и различные предметы, связанные с повседневной жизнью и работой.